Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Baseless: 'Ένα ελληνικό house συγκρότημα!



H ονομασία Baseless ήταν η λύση στην δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα να βρει μία μόνιμη στέγη, όπου θα μπορούσε να εκφραστεί μέσα από μουσικές της επιλογές, χωρίς επεμβάσεις και συμβιβασμούς. Έτσι, το 2003 καταλήξε στο ότι ο μόνος τρόπος να κρατήσει αναλλοίωτο τον ήχο της, θα ήταν η συνεχής μετακίνηση των parties. Aποτέλεσμα, η δημιουργία μια συνεπής σειρά Baselessmobile events!
Με μουσικές επιρροές από Soul, Jazzy και African ήχους η ομάδα κατάφερε να εδραιωθεί στην νυχτερινή House μουσική σκηνή της Αθήνας προσφέροντας μοναδικά back to back Dj sets, χωρίς καμία “επέμβαση” στην μουσική της έκφραση. Από το 2002, που “γεννήθηκαν” οι Baseless, έχουν παίξει σε περισσότερα από είκοσι bars και clubs στην Αθήνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, εκφράζουν τις House μουσικές τους διαθέσεις σε νησιά των κυκλάδων, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Μήλος.
Οι Baseless χορηγούνται επίσημα από την αθλητική εταιρία New Balance λανσάροντας από την πρώτη στιγμή τα αθλητικά lifestyle μοντέλα (υποδήματα και μόνο) της εταιρίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην εδραίωση ενός νέου trend στοn συγκεκριμένο χώρο.
Οι Baseless συνεχίζουν και αυτή τη χρονιά τα tUnE iN tHe HoUsE events σε bars και clubs στην Αθήνα και στην επαρχία. Οι Baseless αφήνουν το στίγμα τους στην ελληνική House μουσική σκηνή, με μοναδικά parties με καλεσμένους τους, σημαντικούς djs και παραγωγούς του εξωτερικού. Πρόσφατες εμφανίσεις των Tony Loreto και Boddhi Satva προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών clubbers αλλά και των πιο απαιτητικών fan της House μουσικής.
Η μουσική ομάδα Baseless αποτελείται από τους:


Νίκο (Dj Zool), Γιάννη (DJ Fakos) και Alex (δημόσιες σχέσεις και χορηγίες).  

Ο 
Boddi Satva γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Η είσοδός του στη μουσική παραγωγή πραγματοποιήθηκε το 1994. Εκείνη την εποχή, έγραφε και τραγουδούσε ως μέλος του Hip-Hop group (Gbekpa Crew),  το οποίο είχε σχηματίσει με μερικούς φίλους.
Το 2000 μετακομίζει στο Βέλγιο για να πραγματοποιήσει τις σπουδές του γύρω από τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε να αναπτύσσει το ταλέντο του στην παραγωγή ταυτόχρονα με τη βαθύτερη επιρροή από τους ήχους της Deep House μουσικής και τους εκπροσώπoυς της. Μερικοί εκ των οποίων επηρέασαν σημαντικά τον Boddhi Satva με τον ήχο τους, ήτανε οι  Kevin Yost, Alton Miller, St Germain, Osunlade, Masters at Work.
"Ήταν σαν αποκάλυψη για μένα..Από τότε αποφάσισα να δημιουργώ και να παίζω αυτή τη μουσική".
Η συνεργασία του με τον Alton Miller οδήγησε στη δημιουργία 2 EPs: και που κυκλοφόρησε στην ATAL Music Records.
Το 2006 συνειδητοποιεί ότι ο ήχος του DJ και παραγωγού Osunlade, θα αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία της νέας του δουλειάς Ancestral Soul, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Yoruba Records με το .
Το 2007, θα κυκλοφορήσει το "Moina Ya Mokili" στην ATAL Music Records ύστερα από τη συνεργασία του με τον Abel Tabu.
Το 2008 θα αποτελέσει δημιουργικό έτος για τον Boddhi Satva. Γνωστός πλέον για τη σκληρή δουλεία που καταβάλλει, αποκτά το ψευδώνυμο "The Machine (η Μηχανή)" από τους γύρω του. Τη σημαντική αυτή χρονιά για την καριέρα του, ο Boddhi δημιουργεί την δικιά του δισκογραφική εταιρεία, την Offering Recordings. Επίσης, πραγματοποιεί πολλά remixes και original παραγωγές σε labels όπως: Vega Records, Yoruba Records, Bubble Soul, Seasons Limited, Seed, Ocha Records, Abicah Soul Recs, Franck Roger Digital, Deeper Shades Recs, City Deep και UGH.
Συνεργάτης πλέον με μεγάλα ονόματα της House μουσικής σκηνής, όπως ο Little Louie Vega (βραβευμένος με Grammy Award)και ο Osunlade, o Boddhi επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αναπαράγει το μοναδικό μουσικό του ταλέντο.
Με γνώμονα τις "Ancestral Soul" δημιουργίες του, ο Boddhi Satva ετοιμάζει το νέο άλμπουμ του στο οποίο θα παρουσιάσει τόσο το ταλέντο του όσο και την ιδιαίτερη προσέγγιση του στη House μουσική, κάτι που διακρίνεται σε κάθε δουλειά του.


Baseless presents Boddhi Satva @ Void Dance Bar – Athens



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου