Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

MONOVINE - Cliche


Το ντεμπούτο άλμπουμ των Monovine, με τίτλο “Cliché”. Από το proto-punk μέχρι το grunge των 90s και από τον παιδικό αυθορμητισμό μέχρι την βρώμικη pop, οι Monovine δεν φοβούνται να παίξουν με όλα εκείνα τα κλισέ που βάζουν στην άκρη την πραγματικότητα.

Ο Stratos (φωνή/κιθάρα), ο Xeno (μπάσο) και ο Sotiris (ντραμς) κατάγονται από το σύμπαν, όπως όλοι μας άλλωστε. Το ίδιο σύμπαν τους έφερε κοντά για να παίξουν ο καθένας τον ρόλο του. Το όνομά τους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, οι ίδιοι καθορίζουν τη σημασία του. Έμβλημα του συγκροτήματος, ο ¨Rat Messiah¨, ο αρουραίος με την κουκούλα που περιφέρεται διαδίδοντας το κήρυγμά τους.

Ο ήχος που παράγουν ακούγεται σαν εσένα κι εμένα και η μουσική τους είναι επιθετική. Ωμοί και πεινασμένοι, με σαρωτικές κιθάρες και τύμπανα που χτυπάνε αλύπητα, παίζουν με τις αντιθέσεις με στίχους που κινούνται μεταξύ αναζήτησης και απραξίας, δημιουργίας και αυτοκαταστροφής, άρνησης και αποδοχής. Την παραγωγή του album συνυπογράφουν οι Monovine μαζί με τον Θάνο Αμοργινό των Last Drive ενώ οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν από τον Ηλία Φλάμμο και τον Θάνο Αμοργινό.
Τracklist 
1. ODD
2. DON'T MAKE NOISE
3. COME OUT
4. MORPHINE
5. DEVIL'S KISS GOD'S LIPS
6. HUSH NOW HUSH
7. TELESCOPE
8. AWAY
9. MORNING SONG
10. JESUS SON
11. BLISS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου