Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

To συγκρότημα που θα ανοίξει τη συναυλία των Bon Jovi στο ΟΑΚΑ


Μετά από τον διάρκειας 5 μηνών διαγωνισμό για την ανάδειξη του συγκροτήματος που θα ανοίξει την πολυαναμενόμενη συναυλία των Bon Jovi στις 20 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, το Jumping Fish έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει το νικητή.

Πρόκειται για το συγκρότημα Brothers In Plugs, αποτελούμενο από τα 4 αδέρφια Αρωνίδη, που κατάφερε να επικρατήσει των πέντε γκρουπ των οποίων τα κομμάτια εστάλησαν στο management των Bon Jovi για την τελική επιλογή, με το τραγούδι "Can't Find A Shelter". Οι Brothers In Plugs αποτελούνται από τον Βασίλη Αρωνίδη (φωνή, κιθάρα), τον Δαμιανό Αρωνίδη (πλήκτρα, φωνή), τον Κοσμά Αρωνίδη (μπάσο) και τον Ηλία Αρωνίδη (τύμπανα), οι οποίοι σπουδάζουν αρχιτεκτονική παράλληλα με τις μουσικές τους δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν την επερχόμενη κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, "The Day Just Begun". Οι Brothers In Plugs παίζουν ροκ με ρίζες στη δεκαετία του '60 και του '70 και τη νοσταλγική αισιοδοξία στο κίνημα των beat, που μετατρέπουν σε ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό ήχο, παιγμένο από τέσσερα «καλωδιωμένα» αδέρφια που λειτουργούν σαν ένα.

Ο διαγωνισμός, μια συνεργασία του Jumping Fish και των ίδιων των Bon Jovi, ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ήταν μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα, όχι μόνο γιατί έδωσε την ευκαιρία σε εγχώριους, άσημους μουσικούς να ανοίξουν τη μεγάλη συναυλία του θρυλικού γκρουπ ενώπιον ενός κοινού χιλιάδων ατόμων, αλλά και γιατί ένα όνομα του βεληνεκούς των Bon Jovi δέχτηκε την πρόταση του χορηγού Cosmote να «τρέξει» έναν τοπικό διαγωνισμό.

Από τον Ιανουάριο και για τους επόμενους τρεις μήνες το κοινό ψήφιζε καθημερινά τον καλλιτέχνη ή το συγκρότημα της προτίμησής του και, παράλληλα με την πενταμελή επιτροπή, ξεχώρισε 10 από τα εκατοντάδες συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή. Στη συνέχεια, αυτή η δεκάδα εμφανίστηκε ζωντανά σε μια μεγάλη συναυλία στο Fuzz Club, από την οποία προέκυψαν τα 5 γκρουπ που θα έφταναν στα αυτιά του management των Bon Jovi για την τελική επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα, τα 10 συγκροτήματα και καλλιτέχνες που απέσπασαν τις περισσότερες ψήφους από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ερμήνευσαν live ενώπιον κοινού και επιτροπής το κομμάτι εκείνο με το οποίο έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Μετά την ολοκλήρωση του live, όσοι βρέθηκαν στο Fuzz ψήφισαν το συγκρότημα που επιθυμούσαν, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα επελέγησαν από την πενταμελή κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Τα πέντε συγκροτήματα που αναδείχθηκαν από τις ψήφους της επιτροπής ήταν οι Brothers In Plugs, Expert Medicine, Κύριος Κ. και Travel Mind Syndrome, ενώ το κοινό ανέδειξε τον Mr. Highway.

ΠΗΓΗ: www.rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου