Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

METALLICA: Ικανοποίηση δηλώνει ο Hetfield για την απελευθέρωση των "West Memphis Three"


Ο James Hetfield, δήλωσε ικανοποιημένος μετά την απόφαση για απελευθέρωση των "τριών του West Memphis" η οποία ελήφθη από αμερικάνικο δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή.
"Τα πράγματα που ακούς, ο τρόπος που ντύνεσαι... μιλάω ουσιαστικά για τον εαυτό μου καθώς μεγάλωνα, αλλά αυτά ήταν σημάδια διαφορετικότητας και δημιουργικότητας" συνεχίζει ο frontman των Metallica.
Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση των "West Memphis Three" ήρθε στη δημοσιότητα το 1993, όταν οι Damien Echols, Jason Baldwin και Jessie Misskelley, Jr. κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία τριών οκτάχρονων παιδιών. Η υπόθεση παρουσίαζε αρκετά κενά εξαρχής, όμως οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι βρέθηκαν στη φυλακή για 18 χρόνια (καθώς οι πιέσεις από συντηρητικούς κύκλους της Αμερικής ήταν μεγάλες, αφού υπήρχε η υποψία ότι οι νεαροί... φορούσαν μαύρα ρούχα και άκουγαν Metallica) , ώσπου την περασμένη Παρασκευή το δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωσή τους, μετά από πολύπλοκους νομικούς συμβιβασμούς. Καθ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης πολλοί μουσικοί δήλωσαν την υποστήριξή τους στους τρεις κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και οι Eddie Vedder (Pearl Jam), Henry Rollins, James Hetfield, Trent Reznor (Nine Inch Nails), Disturbed, ο ηθοποιός Johnny Depp, ο σκηνοθέτης Peter Jackson και άλλοι, η στήριξη των οποίων μάλιστα υπήρξε και οικονομική.


Η συγκεκριμένη υπόθεση ενέπνευσε και τη δημιουργία δύο ντοκιμαντέρ, των "Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills" και "Paradise Lost 2: Revelations", ενώ η τρίτη συνέχεια με τίτλο "Paradise Lost 3: Purgatory" θα κάνει πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival τον Σεπτέμβριο.







ΠΗΓΗ: www.metalhammer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου