Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα στα 25 χρόνια "Reign In Blood"


25 χρόνια συμπληρώθηκαν από την κυκλοφορία ενός από τους πιο σημαντικούς δίσκους στη metal μουσική. "Reign In Blood"!
Και δεν θα παραλείψουμε για κανένα λόγο να αναφερθούμε σήμερα στο γεγονός αυτό. Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο από αυτό το συγκρότημα ούτε καν οι ίδιοι οι Slayer. Όπως λέει ο ίδιος ο Kerry King: "Ήμασταν ένα μάτσο θυμωμένοι αλήτες που κάνανε ένα άλμπουμ και το θεωρούσαν καλό, χωρίς να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ένα τέτοιο ρεκόρ. Απλά το θεωρούσαμε ωραίο (και ότι θα φόβιζε τους ανθρώπους!) και πως απλά ήταν καλύτερο από το προηγούμενο. Αλλά όλα αυτά έγιναν τότε. "

Αλλά το "Reign In Blood" ήταν πολύ περισσότερα. Με βαριά riffs και από τις πιο νοσηρές εικόνες της "Παρασκευής και 13" στο υπόβαθρο το "Reign In Blood" θέτει τον πήχη του thrash metal αριστουργήματος πολύ ψηλά βάζοντας τους ίδιους στα "ίσια" με ονόματα όπως οι Metallica, οι Anthrax και οι Megadeth. Ήταν όμως και ένα ισχυρό πλήγμα στο ήδη ανεπτυγμένο και NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) που κρατούσε κάπως τον απόηχο του glam, με make up στα μάτια και διάφορα εφέ. Ο Kerry King αποδίδει τον καθορισμό του ήχου και της ταυτότητας τους στον παραγωγό Rick Rubin.
  "Καθάρισε τον ήχο μας. Ξεκαθάρισε το τι κάναμε καθώς μας είπε ότι δεν χρειαζόμασταν να κάνουμε ότι κάναμε και παλιότερα για να είμαστε αναγνωρίσιμοι."


Ο King παραδέχεται ότι πριν υπογράψουν με τη Def Jam και δημιουργήσουν το "Reign In Blood" έκαναν  ένα διάλειμμα. Η Def Jam ήταν μία εταιρία που ασχολούνταν κατά κύριο λόγο με hip hop μουσική όπως οι Public Enemy και οι Beastie Boys. "Εμείς αναρωτιόμασταν ποιός νομίζει ότι είναι (ο Rick Rubin) που θα πάρει μία από τις πιο extreme μπάντες στο χώρο σε μία hip hop ετικέτα και θα μάλιστα θα την "ανεβάσει";" "Αλλά σκεφτήκαμε ότι είμαστε οι μοναδικοί. Ήμασταν η μοναδική heavy μπάντα στην εταιρία και σίγουρα θα μας έδινα ιδιαίτερη προσοχή."
Οι Slayer και ο Rick Rubin συνεργάστηκαν για το "Reign In Blood" στο Hollywood για 3 εβδομάδες ηχογραφώντας και μιξάροντας και τα 29 λεπτά του δίσκου εκεί. Ήταν επίσης ο πρώτος δίσκος για τη μπάντα που ηχογραφήθηκε τις πρωινές ώρες. "Παλιά όταν δουλεύαμε με δικό μας προϋπολογισμό και ανεξάρτητοι ηχογραφούσαμε από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί γιατί ήταν πιο φθηνές οι χρεώσεις."
Οι ιδέες για τα τραγούδια του "Reign In Blood" προήλθαν από πολλές πηγές. Το riff του "Altar of Sacrifice" προϋπήρχε στο τραγούδι "Ice Titan" που ποτέ δεν ηχογραφήθηκε. "Ήταν ένα μάτσο από εφηβικές ασυναρτησίες " θυμάται ο King και γελάει. Το "Reborn", λέει, ήταν εμπνευσμένο από μια ταινία για μια δίκη μιάς μάγισσας που είδε λίγο πριν την έναρξη του άλμπουμ. 
Φυσικά, το "Reign In Blood" ορίζεται από το άνοιγμά του και το κλείσιμο του, δηλαδή τα "Angel of Death" και "Raining Blood", τα οποία παραμένουν από τα κλασσικά Slayer κομμάτια έως και σήμερα . Ο King θυμάται ότι το "Raining Blood" ήταν μια συνεργασία  μεταξύ του ίδιου και του κιθαρίστα Jeff Hanneman και τελείωσε κάτω από μεγάλη πίεση, επίσης, με τον Kerry King να ολοκληρώνει τους στίχους (οι οποίοι προήλθαν από ένα όνειρο του Hanneman).

Το "Angel Of Death" εμπνεύστηκε από ένα βιβλίο που διάβασε ο Hanneman για ένα Ναζί αξιωματικό τον Dr. Josef Mengele  και τα πειράματά του στους κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης. "Αυτός απλά έγραψε τη ιστορία που διάβασε όπως την είδε με τα δικά του μάτια" λέει ο Kerry King.
Η πρώτη εμφάνιση που έκανε το "Reign In Blood" στα charts του Billboard ήταν στι θέση 94.
"Νομίζω, μουσικά, ήταν μπροστά από την εποχή του. Κανείς δεν ήταν έτοιμος να ακούσει κάτι τέτοιο. Αν έβγαινε τώρα, κανείς δεν θα του έδινε ούτε δύο δεκάρες. Αλλά τότε, οι άνθρωποι ήταν τόσο πεινασμένοι για αυτό, που απλά απογειώθηκε. "































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου