Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο 7 Ιανουαρίου οι Septic Flesh στο Fuzz Club



Ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία μπορούμε να υπερηφανευόμαστε στο εξωτερικό είναι οι Septic Flesh, ένα από τα κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας, μία από τις κορυφαίες και ποιοτικότερες μπάντες που έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα και από μουσικής αλλά κι ευρύτερης καλλιτεχνική άποψης.

Οι  Septic Flesh , μετρούν περισσότερα από 20 χρόνια ύπαρξης, αφού ιδρύθηκαν το 1990 και στο τέλος της επόμενης χρονιάς κυκλοφόρησαν το cult πλέον, EP τους, “Temple of the lost race”. Στη συνέχεια, υπέγραψαν στη Γαλλική Holy Records, απ’ όπου κυκλοφόρησαν το “Mystic places of dawn”, ένα δίσκο με υψηλές ταχύτητες, αλλά και μελωδικά, ατμοσφαιρικά μέρη, ένα ύφος που εξέλιξαν στον διάδοχό του, το “Esoptron”, το 1995. Κι αυτό το άλμπουμ, με συμπαραγωγό τον Magus Wampyr Daoloth (NECROMANTIA), έκανε ακόμα πιο γνωστό το όνομα των  Septic Flesh , οι οποίοι έδειχναν ότι διαφέρουν από τα συγκροτήματα της γενιάς τους, ρίχνοντας τις ταχύτητες, βάζοντας πιο doom στοιχεία και ασχολούμενοι με την αρχαία ελληνική κουλτούρα.
Το πρώτο μεγάλο «ξεπέταγμα» στη διεθνή αγορά όμως, ήρθε με το “Ophidian wheel” του 1997, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά η Ναταλί Ρασούλη στα γυναικεία φωνητικά και το συγκρότημα εισήγαγε νεοκλασικά στοιχεία, αλλά και πολύ μεγαλύτερη θεατρικότητα και τεχνική. Το “A fallen temple” του 1998, μπορεί να ήταν το τελευταίο τους με τη Ναταλί Ρασούλη στα γυναικεία φωνητικά, αλλά περιείχε το πρώτο video clip της μπάντας, το “The eldest cosmonaut” (το οποίο μάλιστα είχε βγει σε ειδική έκδοση σε βιντεοκασέτα με ένα mini CD τεσσάρων τραγουδιών) και μία από τις μεγαλύτερες, διαχρονικά, επιτυχίες τους, το “Marble smiling face”. Έχοντας στις αποσκευές τους τρομερό feedback από τον κόσμο, μπαίνουν στα θρυλικά Fredman Studios με παραγωγό τον Fredrik Nordstrom και κυκλοφορούν το –ίσως πιο άψογο άλμπουμ ελληνικού σχήματος απ’ όλες τις απόψεις μέχρι εκείνη την εποχή- “Revolution D.N.A.”. Όπου D.N.A., βάζετε το “Dark New Age”. Εκπληκτική παραγωγή, συνθέσεις μικρές σε διάρκεια που σου καρφώνονται στο μυαλό και τα φωνητικά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα τους στην Holy Records, η οποία πλέον ήταν μικρή για να κρατήσει το συγκρότημα στις τάξεις της. Η Hammerheart ήταν ο επόμενος σταθμός των  Septic Flesh , και το 2002 το “Sumerian daemons” ήταν πραγματικότητα. Ένας ασύλληπτα ακραίος δίσκος, με ακόμα περισσότερα οπερετικά και συμφωνικά μέρη και εκπληκτική απόδοση των μουσικών. Ένας ακόμα άρτιος δίσκος και από καλλιτεχνική άποψη (μην ξεχνάμε ότι ο τραγουδιστής και μπασίστας του σχήματος, Seth, είναι ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές εξωφύλλων –και όχι μόνο- στον κόσμο αυτή τη στιγμή), ο οποίος όμως σηματοδότησε και το -πρόωρο όπως ευτυχώς αποδείχθηκε- τέλος των  Septic Flesh , οι οποίοι διαλύθηκαν την επόμενη χρονιά.
Η επιστροφή τους όμως το 2007, ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Το “Communion”, από την Γαλλική εταιρία Season Of Mist, είναι ένας από τους κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών από ελληνικό σχήμα. Με τον Fotis Bernardo στα τύμπανα πλέον και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, με περισσότερα από 100 άτομα, να δίνει έναν ξεχωριστό τόνο, το “Communion” είναι ταυτόχρονα ακραίο, μελωδικό, soundtrack-ικό, συμφωνικό, gothic, μέχρι και black metal. Μία επιστροφή που δεν την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους, που συνοδεύτηκε από πολύ επιτυχημένες περιοδείες κι εμφανίσεις σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ. Η λογική συνέχεια του δίσκου αυτού, ήταν το “The great mass” του 2011, για μία ακόμη φορά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, ακόμα πιο ακραίο, ακόμα πιο συμφωνικό. Ένας από τους κορυφαίους metal δίσκους για τη χρονιά, αναμφισβήτητα.
Στο live αυτό όμως, δεν υπάρχουν μόνο οι  Septic Flesh . Co-headliners θα είναι οι Σουηδοί black metallers, Dark Funeral, που παίζουν για δεύτερη φορά στη χώρα μας, θα εμφανιστούν αμέσως πριν. Οι  Dark Funeral , έχουν ιστορία 15 και πλέον ετών, έχοντας κυκλοφορήσει μία σειρά από σημαντικά για το ιδίωμα άλμπουμ, όπως το “The secrets of the black arts” (1996), “Vobiscum Satans” (1998), “Diabolis interium” (2001), “Attera totus sanctus” (2005) και “Angelus exuro pro eternus” (2009) κι έχοντας περιοδεύσει σχεδόν με όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου, στην συναυλία τους στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και τα καινούργια τους μέλη, Zornheym (μπάσο) και Nachtgarm (φωνητικά), ο οποίος πρόσφατα πήρε τη θέση του ιδρυτικού μέλους Emperor Magus Caligula. Τη συναυλία ανοίγουν οι Έλληνες Heavier Than God.


Septic Flesh
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012, Fuzz Club, Αθήνα
Co-headliners: DARK FUNERAL (Sweden)
Support act: HEAVIER THAN GOD


Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ.


Σημεία προπώλησης:Tickethouse, Metal Era
και ηλεκτρονικά από το www.ticketpro.gr


Ώρα έναρξης: 19.30


Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου