Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Φίλιππος Πλιάτσικας: Καινούριος δίσκος, νέα περιοδείαΤο νέο του δίσκο  "Προσοχή στο κενό", παρουσίασε ο Φίλιππος Πλιάτσικας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και μίλησε για αυτόν.

“Από πιτσιρικάδες, σε πολλά κομμάτια της ζωής μας, ψάχναμε τη φυγή. Μέσα από μια βόλτα με ποδήλατα ή ένα κρυφό τσιγάρο, με την αγωνία μη μας πάρουν χαμπάρι.Μεγαλώνοντας, η ανάγκη αυτή άλλαζε πρόσωπα, αλλά παρέμενε ίδια. Άλλες φορές έβρισκε κάποια παράθυρα προς το φως κι άλλες έτρωγε τα μούτρα της.Σήμερα η ανάγκη για φυγή μετατράπηκε σε ανάγκη για απόδραση. Οι άνθρωποι δίπλα δεν αντέχουν και λυγίζουν. Ο ορίζοντας μοιάζει κλειστός και μας χτυπάνε απ’ όλες τις μεριές. Για όλα αυτά μιλάει το άλμπουμ αυτό, με τραγούδια, διαφορετικές ιστορίες, πάνω στο ίδιο θέμα, που η μία μπαίνει μέσα στην άλλη, προλογίζοντας ή συνεχίζοντας. Όπως συμβαίνει σ’ όλη μας τη ζωή. Μιλάει για την απόδραση και τη φυγή απ’ όλο αυτό το σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον που καμιά φορά μας περικυκλώνει, αλλά και απ’ τον κακό μας εαυτό. Από ψεύτικες αγκαλιές, από δανεικά φτερά που άλλες φορές τα καταφέρνουμε να απαλλαγούμε κι’ άλλες όχι.”
Ο ήχος του άλμπουμ αυτού είναι ηλεκτρικός με ταυτόχρονες αναφορές στην παράδοση. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν σ’ αυτόν, είναι παλιοί συνεργάτες και φίλοι, όπως ο Νίκος Γιαννάτος και ο Γιώργος Γιαννόπουλος από τους Πυξ Λαξ αλλά και νέα παιδιά όπου βοήθησαν στην υλοποίηση του, όπως: ο Διονύσης Κωνσταντινίδης (ηλεκτρικές κιθάρες), η Μαρία- Χριστίνα Λαζάρου (συμμετοχή στο τραγούδι: Που να πάμε, ακουστική εκδοχή). Την πινελιά τους επίσης, έβαλαν σε κάποιες μίξεις οι: Δραμαμίνη (Που να πάμε) και ο Γιάννης Σκούταρης (Θα το σκάσω…).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου