Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Αmon Amarth: Στο Fuzz Club στις 22 Απριλίου

ΦΩΤΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ
 
O μονόφθαλμός Θεός – Πατέρας όλων, Odin που έμεινε 9 μέρες κρεμασμένος ανάποδα στο δέντρο Ygdrassil για να αποκτήσει τη σοφία του. Ο Θεός της βροντής, της αστραπής και του Δάσους ο Τhor και το ανελέητο σφυρί του που προστατεύουν την ανθρωπότητα. Οι 9 κόσμοι και η κατοικία των Θεών, το Asgard. Η Valhalla, το μέρος που οδηγούνται οι πολεμιστές που ένδοξα πέθαναν στη μάχη. Ο Heimdallr που θα φυσήξει το κέρας Gjallarhorn και θα προβλέψει το Ragnarok, τη μεγάλη μάχη που θα φέρει το τέλος του γνωστού κόσμου. Ο λύκος Fenrir, o πονηρός Lοke και ο γίγαντας Surtur που θα μονομαχήσει με τον Freyr και θα κάψει τον ουρανό και τη γη. 


 

H σκανδιναβική μυθολογία έχει φανατικούς μελετητές σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει εμπνεύσει την τέχνη σε κάθε της διάσταση. Στη σημερινή μουσική σκηνή οι Αmon Amarth είναι οι κυριότεροι και πλέον επιτυχημένοι κοινωνοί της. Το συγκρότημα από τη Σουηδία παίζει επικό heavy metal και με τη μουσική του αφηγείται ιστορίες των Vikings και των Θεών τους.


Μία πρώιμη μορφή των Amon Amarth δημιουργήθηκε το 1991 υπό το όνομα Scum και εκεί συμμετείχαν τραγουδιστής ο Paul 'Themgoroth' Mäkitalo (Dark Funeral), ο κιθαρίστας Olavi Mikkonen. Τα πάντα άλλαξαν όταν στο συγκρότημα εισήλθε ο τραγουδιστής Johan Hegg ο οποίος εμφύσησε στο συγκρότημα το ενδιαφέρον για την κουλτούρα των Vikings. To group άλλαξε σύντομα το όνομά του, στο εμπνευσμένο από το έργο του Tolkien,  Αmon Amarth και τελικά το 1996 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο Sorrow Throughout the Nine Worlds. Από τότε μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει το όνομά του να γιγαντώνεται. Η δισκογραφία του αποτελείται από 8 studio δίσκους {Once Sent from the Golden Hall (1998), The Avenger (1999), The Crusher (2001), Versus the World (2002), Fate of Norns (2004), With Oden on Our Side (2006), Twilight of the Thunder God (2008), Surtur Rising (2011} Σήμερα οι  Αmon Amarth   είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα συγκροτήματα στο χάρτη του παγκόσμιου heavy metal πραγματοποιώντας ατελείωτες sold out περιοδείες διασφαλίζοντες εντυπωσιακές θέσεις στα μεγαλύτερα metal festival.

Στις 22 Απριλίου, στο Fuzz club οι  Αmon Amarth   θα δώσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά show που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος ενώ θα μετατρέψουν τις βόρειες ιστορίες σε ορμητικό ηρωικό metal και το fuzz σε πεδίο μάχης. Χαμένος θα είναι αυτός που δεν θα παραβρεθεί εκεί.


Σημεία προπώλησης:
Αθήνα: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)


ΘεσσαλονίκηMusicland(Μητροπόλεως 102)


Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου