Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Saturday's Metal...Fever






Kyuss . . . το stoner στα καλύτερά του . . .

Σάββατο σήμερα και τι πιο καλό από ένα ακόμα Saturday’s Metal Fever με μία ακόμα κορυφαία μπάντα στο χώρο της μέταλ μουσικής.Το σημερινό μας συγκρότημα ονομάζεται Kyuss και είναι από το Palm Desert της Καλιφόρνια. Αποτελούνται από τους: Nick Oliveri που σήμερα αποχώρρησε , Chris Cockrell και Scott Reeder σταδιακά στο μπάσσο, Brant Bjork στα drums, Josh Homme στην κιθάρα και John Garcia στα φωνητικά. Οι Kyuss δημιουρηθήκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μας χαρίσανε μέσα σε πέντε χρόνια πέντε άλμουμ τα οποία «γράψανε» ιστορία στην stoner μέταλ μουσική. Ωστόσο πάρα την μεγάλη τους επιτυχία διαλυθήκανε σχετικά σύντομα και  τα περισσότερα μέλη τους ξεκινήσανε μαζί μία καινούρια μουσική ομάδα που ονομάστηκε Queens of the Stone Age. Εκτός απο αυτό το νέο συγκρότημα διάφορα μέλη των Kyuss συμμετείχαν και σε πολλά άλλα όπως Fu Manchu, Dwarves, Mondo Generator κ.ά.

 Για τους Kyuss μόνο καλά λόγια μπορεί να πει κανείς αν αναλογιστεί το μέγεθος της επιτυχίας τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μουσική γεμάτη πάθος και δύναμη με εμφανή την παρουσία του μπάσσου καθ’ όλη την διάρκεια των τραγουδιών. Φωνή με πολλά «τραβήγματα» των καταλήξεων συνδυαζόμενη με το απαραίτητο γρέζο για stoner και η ατμόσφαιρα του southern διάχυτη στο χώρο. Η κιθάρα γρήγορη επαναλαμβάνοντας πολλές φορές το βασικό riff τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το stoner στοιχείο και αναδυκνείοντας την φωνή.

Το Νοέμβριο του 2010, τρία μέλη από την αυθεντική σύνθεση του συγκροτήματος των Kyuss επανενώθηκαν και σχημάτισαν τους Kyuss Lives!, μαζί με τον κιθαρίστα Bruno Fevery και ξεκίνησανε ένα μεγάλο tour σε όλο τον κόσμο κάνοντας μία στάση και στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2011.
Για όλους όσους λατρεύουν τους Kyuss εύχομαι αυτό το Saturday’s Metal Fever να τους φάνηκε μία επιβεβαίωση για τα πιστεύω τους...όσο για τους υπόλοιπους θα σας πρότεινα να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας ακούγωντάς τους και πού ξέρετε...μπορεί να καταλήξετε και εσείς «κολλημένοι» μαζί τους και λάτρεις της stoner μουσικής...


Δια χειρός, αδελφού Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου