Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Oι Great White, Saxon, Kiss και J.L.Turner μιλούν για τον Gary Moore


Πριν τρεις ημέρες έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αυτός μουσικός, ένας μουσικός που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για πολλούς ανθρώπους και μουσικούς ανά τον κόσμο. Σπουδαία πρόσωπα της rock και metal σκηνής έχουν εκφράσει την βαθιά τους λύπη για το τραγικό γεγονός.
Το συγκρότημα Saxon δεν είναι η εξαίρεση. Ο τραγουδιστής Biff Byfford και ο κιθαρίστας Doug Scarratt εκδήλωσαν τη λύπη τους σε ξεχωριστές δηλώσεις στο Βρετανικό Metal Hammer. Biff Byfford: «Είναι πολύ άσχημο.
Γνωρίζαμε τον Gary από τα 80s. Παρακολουθούσαμε και μερικές ηχογραφήσεις του τότε. Αυτός, ο Michael Schenker (Scorpions, ex- UFO, Strangers In The Night, The Plot) και ο Paul (ο Paul Quinn, κιθαρίστας των Saxon) ήταν πολύ φίλοι οπότε πηγαίναμε στις ηχογραφήσεις τους και αυτοί έρχονταν στις δικές μας. Καταπληκτικός κιθαρίστας ενώ ο Doug Scarratt δήλωσε: «Ήμουν οπαδός του από την εποχή των Thin Lizzy. Αργότερα ένας φίλος είχε εισιτήρια για μια solo συναυλία του, δεν είχα πρόβλημα να πάω και πραγματικά χαίρομαι που το έκανα».
Ο Mark Kendall, κιθαρίστας των Αμερικανών Great White, μίλησε για τον θάνατο του Gary στο Classic Rock Revisited: «Ο Gary Moore ήταν καταπληκτικός κιθαρίστας, ένοιωθε αυτό που έκανε, το έβγαζε απ’ τη καρδιά του. Πίσω στο 1988 περιοδεύσαμε με τους Whitesnake και τότε έγινα πολύ καλός φίλος με τον Vivian Campbell (τώρα πρώην κιθαρίστας των Whitesnake). Πριν από κάθε συναυλία τζαμάραμε λίγο μαζί. Μια μέρα του είπα πως μου άρεσε το solo που έβγαζε στη σκηνή και του ζήτησα να μου δείξει πως το κάνει. Και μου είπε πως απλά το κάνει ενώ είναι απόλυτα αφοσιωμένος κάνοντάς το να ακούγεται σαν διαφορετικό ενώ δεν είναι. Και μου είπε και κάτι άλλο. Δανείστηκε το riff από τον Gary Moore».
Ο Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow, Yngwie Malmsteen) μίλησε και αυτός στο Classic Rock Revisited σχετικά με την απώλεια του Moore: «Ο Gary ήταν από τους καλύτερους. Είχε ρίζες blues και ενέργεια rock και αυτά είναι τρομερός συνδυασμός. Έχω παίξει με σπουδαίους κιθαρίστες. Κάθε φορά που με ρωτούσαν με ποιόν μουσικό θα ήθελα να συνεργαστώ για κάποιο project η απάντησή μου ήταν πάντα ίδια: με τον Gary Moore. Είναι υποχρέωσή μας να τον θυμόμαστε όπως ήταν. Δηλαδή αυθεντικός και ξεχωριστός».
Και ο σημερινός drummer των Kiss αλλά και παλαιός συνεργάτης του αδικοχαμένου κιθαρίστα Εric Singer δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα του θανάτου του Gary : «Είχα την χαρά να παίξω drums για τον Gary για την περιοδεία “Wild Frontier” το 1987. Μπήκα στη μπάντα του μέσω του Bob Daisley. Είχαμε ηχογραφήσει μαζί για το album “Eternal Idol” των Black Sabbath. Εκείνος κανόνισε για μένα μια audition στο Λονδίνο τον Ιανουάριο εκείνου του έτους. Αμέσως ξεκινήσαμε πρόβες για μια από τις καλύτερες περιοδείες του Gary. Ο θεός να σε έχει καλά Gary Moore».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου