Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Εναλλακτική ροκ με χρωματισμένες πινελιές από την electro....


Σήμερα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάποια συγκροτήματα που ανήκουν στο είδος της εναλλακτικής ροκ με χρωματισμένες πινελιές από την electro...Καλή σας διασκέδαση!!!
Περιμένουμε σχόλια! 


pulse.



n1254994980_30264417_4863Οι pulse. είναι ένα πενταμελές συγκρότημα εναλλακτικής/πειραματικής ροκ, με βάση την Αθήνα. Το όνομά τους (μαζί με την τελεία!) προέρχεται από τον τελευταίο πεζό παλμό ενός καρδιογράμματος, και υπονοεί το τέλος – και μια καινούρια αρχή.Τα μέλη της μπάντας είναι οι Νίκος Βογιατζάκης (κιθάρες, programming), Μιχάλης Μόσχος (κιιθάρες, slide) Γιάννης Σταυρακάκης (φωνητικά), Νίκος Μάρκου (μπάσο) και Παύλος Μοναστηριώτης (κρουστά).
Όλα τα μέλη του συγκροτήματος, εκτός από τον μπασίστα, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, από το οποίο έφυγαν στα 18 για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αθήνα και την Αγγλία. Η πρώτη μορφή των pulse. συλλήφθηκε το 2004, όταν οι κιθαρίστες Νίκος και Μιχάλης συναντήθηκαν τυχαία σε ένα πάρτυ στην Αθήνα. Η μουσική τους έχει επηρεαστεί από τις διαφορετικές πόλεις στις οποίες έχουν ζήσει, και οι συνθέσεις τους συνδυάζουν αντίθετες κουλτούρες και μουσικούς κόσμους,από παραδοσιακή λαϊκή ελληνική μουσική μέχρι Αγγλικό indie rock.
Ο πρώτος τους δίσκος‘Another Roadside Attraction’, του οποίου την ηχογράφηση ολοκληρώνουν αυτή την περίοδο, περιέχει 13 κομμάτια με Αγγλικό στίχο, που χαρακτηρίζοντα από ακουστικές μελωδίες μέχρι δυνατές κιθάρες, ατμοσφαιρικά φωνητικά, αλλά και προηχογραφημένους ήχους και εφφέ. Στα live τους, εκτός από τα δικά τους κομμάτια, παίζουν διασκευές σε τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων όπως Depeche mode, Duran Duran, Placebo, Muse, Linkin Park, Porcupine Τree κτλ.- και συχνά τελειώνουν τις συναυλίες τους με τζαμάρισμα και αυτοσχέδιο πειραματισμό πάνω στη σκηνή. Στην Αθήνα, έχουν εμφανιστεί στο Αλάβαστρον cafe, το Γυάλινο upstage, τον Πυρήνα, το Booze, το Κύτταρο κ.α.
————————————————————————————————————————–
Blondie–g–d and the Pilots



l_db9299fc3368496fb216e07d18654d62Οι Blondie—g—d and The Pilots είναι ένα τετραμελές garage/rock/pop συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2008, όταν ήταν μόλις 20 χρονών, μετά από μία συναυλία όπου γνωρίστηκαν και συνειδητοποίησαν ότι ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Οι Pilots (Θανάσης, Κώστας) ήταν μέλη ενός σχολικού συγκροτήματος(γνωστό ως Primus Inter Pares, και αργότερα Microfilm) από τα τέλη του 2003, έγραφαν και έπαιζαν τη δική τους μουσική αλλά έψαχναν κάποιον να τους γράψει στίχους και να αναλάβει τα φωνητικά. Η Blondie—g—d (Ξανθή) έγραφε από τα 14 της δικά της τραγούδια, τα οποία άρχισε κάποια στιγμή να ηχογραφεί για το MySpace, στο σπίτι της, χρησιμοποιώντας μόνο keyboards, φωνή και ένα σχεδόν χαλασμένο μικρόφωνο. Το μόνο που τους έλειπε ήταν ένας καλός drummer: στο δρόμο τους εμφανίστηκε ο Γιάννης και χρίστηκε αυτομάτως… Πιλότος.
Άρχισαν να κάνουν πρόβες από τη στιγμή που γνωρίστηκαν και να δίνουν συναυλίες στην Αθήνα. Έτσι κατάφεραν να βρουν θαυμαστές στο νεαρό κοινό και να δημιουργήσουν ‘buzz’ στο Internet. Καθώς ο Γιάννης ήταν ήδη επαγγελματίας drummer βοήθησε και με την ηχογράφηση και παραγωγή των κομματιών, καθώς η μπάντα μέχρι σήμερα δεν έχει υπογράψει με δισκογραφική.
Η μουσική τους κυμαίνεται ανάμεσα στο garage rock και το alternative pop, με κύριο χαρακτηριστικό ηλεκτρικές κιθάρες, drum solos, πλήκτρα και ερωτικά φωνητικά. Με οδηγό τις μουσικές επιροές τους (από Muse, Radiohead, Interpol και Yeah Yeah Yeahs μέχρι Nirvana και Violent Femmes), οι Blondie—g—d and the Pilots γράφουντραγούδια με Αγγλικό στίχο, που μιλούν για ‘αγάπη, σεξουαλικότητα, ενοχές και τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου’.
Οι Blondie—g—d and The Pilots αυτήν την περίοδο σπουδάζουν στην Αθήνα και παράλληλα ετοιμάζουν νέα τραγούδια και εμφανίζονται ζωντανά σε εναλλακτικές σκηνές και σχολικά μουσικά φεστιβάλ, όταν τους δίνεται η ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου