Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Οι Nightrage σχολιάζουν τα τραγούδια του νέου "Insidious"


Ο Μάριος και ο Anthony των Nightrage σε συνέντευξη σχολίασαν τραγούδι-τραγούδι το νέου τους άλμπουμ "Insidious".
"So Far Away": Ατό θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο από τα τρία κομμάτια για ορχηστρικό κομμάτι στο δίσκο. Μικρό σε διάρκεια και στο ψητό. ο Μάριος έχει αφήσει τα μουσικά του "ίχνη" παντού εδώ με μελωδίες και riffs.
"Delirium of The Fallen": Αυτό το τραγούδι είναι λίγο διαφορετικό για τη μπάντα σαν ένα τραγούδι που ανοίγει το δίσκο. Παλιότερα προσπαθούσαμε στα πρώτα τραγούδια των δίσκων να μπαίνουν τραγούδια με πολλά blast beats. Αυτή τη φορά κινηθήκαμε προς διαφορετική κατεύθυνση. Τρελά σόλο από τον Μάριο και τον Olof παντού στο κομμάτι!

"Insidious": Το καλύτερο κομμάτι που έχω κάνει ποτέ. Όχι μόνο βαρύ όσο οτιδήποτε άλλο, αλλά ο Tomas Lindberg (πρώην τραγουδιστής Nightrage) τραγούδησε ξανά τους στίχους και τη μουσική που έγραψα εγώ. Ολόκληρο το τραγούδι καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.
"Wrapped In Deceitful Dreams": Ακόμη ένα πιασάρικο τραγούδι με ωραίο ρεφρέν. Ο Gus G και ο Μάριος παίζουν τρελά σόλο σ'αυτό. Ο Tom από τους Evergrey έπαιξε τα καθαρά φωνητικά. Για τους στίχους εγώ είχα την αρχική ιδέα που στην πορεία άλλαξε με την τρελή ιδέα του Μάριου στο στούντιο να τραγουδιστεί σε freestyle. Η όλη ιδέα του πήρε γύρω στα 5 λεπτά και ακουγόταν πολύ καλά.
"Hate Turns Black": Αυτό είναι το πρώτο τραγούδι που γράψαμε για το δίσκο. Είναι  old school Gothebourg τραγούδι και αυτό φαίνεται πριν το ρεφρέν και ένα αίσθημα κλασσικού metal στο υπόλοιπο κομμάτι.
"Sham Piety": To Sham είναι στην ουσία το δεύτερο τραγούδι που συνθέσαμε με τον Olof για το δίσκο. Έχει μελωδικά περάσματα με brutal φωνητικά. Εδώ ο Tomas Lindberg  έκανε μία πού ενδιαφέρουσα guest εμφάνιση στα φωνητικά.
"Poignant Memories": Το τραγούδι που γράψαμε πίσω το καλοκαίρι του 2009. Το διαλέξαμε γιατί με αυτό το κομμάτι πηγαίνουμε πίσω στις ρίζες μας καθώς περιέχει πολλά thrash στοιχεία. Μάλιστα μου ταιριάζει πως θα μπορούσε να είναι και στο EP Subterranean των In Flames. Ένα πραγματικά απίθανο τραγούδι που μας ενέπνευσε και για το υπόλοιπο δίσκο.
"Hush Of Night": Εδώ υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες μελωδίες γραμμένες από τον Μάριο και τον Olof. Ο Johan πραγματικά άλλαξε τη διάθεση όλου του τραγουδιού. Έδωσε πολύ "χώρο" στα φωνητικά και το μπάσο. Οι στίχοι σε αυτό το κομμάτι είναι ό,τι καλύτερο έχουμε κάνει ποτέ εγώ και ο Μάριος.
"Poisoned Pawn": Αυτό το τραγούδι είναι ο αφανής ήρωας του δίσκου! Το  τραγούδι έχει ένα έντονο αίσθημα power metal και επιρροές από Iron Maiden και Testament. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα ήξερα ότι οι hardcore οπαδοί μας θα τους άρεσε.
"Cloaked In Wolf Skin": Αυτό το συγκεκριμένο σε χτυπάει σαν κεραυνός, είναι καθαρό death και thrash metal με γρήγορα ακριβή riffs, έτσι θέλαμε να κάνουμε ένα τραγούδι με γρήγορες και μελωδικές αρμονίες.
"This world is coming to an end": Μέτριου ρυθμού τραγούδι με γρήγορες αλλαγές και συναισθηματικό ρεφρέν. Είχαμε την πολυτέλεια να τραγουδήσουν το ρεφρέν δύο φοβεροί τραγουδιστές, ο Apollo(Firewind) και ο Tomas Linberg(At the Gates)  και να κάνει ο καθένας τα δικά του και έτσι το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ δυναμικό φινάλε στο τραγούδι.
"Utmost end of pain": Πολύ λυπητερές μελωδίες στην αρχή του τραγουδιού που οδηγούν σε γρήγορα και μελωδικά κουπλέ. Είναι ένα πολύ διαφορετικό τραγούδι με heavy κιθάρες και δυνατά ντράμς. Το ρεφρέν ξεσπάει πολύ μελωδικό και ανακατεύει όλα τα στοιχεία του τραγουδιού. Κάποια πολύ ωραία σόλο από τον Olof και το Μάριο και εδώ . Λατρεύω στα φωνητικά που μου δίνει ένα αίσθημα απόγνωσης, θυμού αλλά και μία δόση ελπίδας ταυτόχρονα.
"Solar eclipse (Prelude)": Γι' αυτό το κομμάτι φρόντισε, συνέθεσε και ενορχήστρωσε ο φίλος μου John K από τους Biomechanical. Ήθελε να έχουμε ένα "ορεκτικό"  πριν το τραγούδι "Solar Corona" και του έδωσε ένα κινηματογραφικό αίσθημα. Αν ακούσετε προσεκτικά το τραγούδι ακολουθεί την κύρια μελωδία του "Solar Corona". Είναι μάστορας όταν έχει να κάνει με τέτοιου είδους μίξεις.
"Solar Corona":  Σε κάθε άλμπουμ μας είχαμε ένα instrumental τραγούδι που θέλαμε να του δώσουμε μία άλλη οπτική(κυρίως ακουστική). Ανακατέψαμε λοιπόν κάποιες κιθαριστικές ενορχηστρώσεις του φίλου μας Γιώργου Μπαχαρίδη, του οποίου χωρίς τη βοήθεια δε θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το τραγούδι. Στο τέλος του κομματιού έχουμε κάποια πολύ heave μέρη για να τονίσουμε την αντίθεση μεταξύ του ακουστικού και του heavy. Το τραγούδι είναι σχεδόν instrumental, έτσι όπως ακριβώς προοριζόταν να γίνει. Αλλά είχα κάποιους στίχους που τους πήρε ο Tom S. και τους έκανε δικούς του. Ο Gus G έπαιξε δύο φανταστικά σόλο. Στο τέλος παίζω εγώ ένα μέρος με τις χορδές και συγχορδίες. Ένα κομμάτι πολύ κοντά στην πορεία που χάραξαν οι Dire Straits και οι Thin Lizzy.
"Emblem of light": Ο John K. από τους Biomechanical πάλι κάνει την παρουσία του εδώ. Ακόμα ένα υπέρoχο κομμάτι, κατάλληλο για να κλείσει τη τριλογία του "Solar Corona" και επίσης για τον επίλογο του άλμπουμ. Σε αφήνουν την αίσθηση ότι θες και άλλο! Οι συνθέσεις του είναι πραγματικά μεγαλοπρεπείς. Ένας ικανότατος συνθέτης και στιχουργός. Νοιώθουμε τυχεροί που είχαμε λίγη από τη μουσική του στο νέο Nightrage άλμπουμ. Ευχαριστούμε John!
"Photograph": Αυτό το κομμάτι προσωπικά είναι το αγαπημένο μου. Μπορεί πολλοί να νομίσουν ότι είναι λίγο τραβηγμένο για εμάς αλλά μας αρέσει που και που η πρόκληση. Εδώ είχαμε την βοήθεια του Apollo στο ρεφρέν και ο Antony τραγουδάει πολύ βαριά! Προσπαθήσαμε να παίξουμε εδώ πολύ γρήγορα τα riffs για να δώσουμε την ταυτότητα των Noghtrage στο κομμάτι. Ο Olof και εγώ παίξαμε κάποια από τα καλύτερα σόλο εδώ επίσης. Ακόμα και παραγωγός μας, Fredrik Nordstrom νόμιζε θα περιλαμβάνεται στο tracklist. Τελικά θα περιέχεται στην Ιαπωνική bonus έκδοση .










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου