Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Saturday's Metal...Fever




Anathema…το συκρότημα των αισθήσεων...


Οι Anathema είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1990 στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας και ξεκινώντας ασχολούμενο με την doom metal γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο στο πέρας των χρόνων οι Anathema άρχισαν να ασχολούνται με τον χώρο του ατμοσφαιρικού ροκ και μέταλ και να επιδίδονται ακόμα και στην alternative metal μουσική σκηνή.Αξιοσημείωτη είναι η αναγνώριση που είχε αυτό το συγρκότημα στην χώρα μας όπου απέκτησε και πολλούς φαν στο πέρας του χρόνου.
Ο λόγος φυσικά οι εκπληκτικές μουσικές συνθέσεις τους μέχρι τώρα. Τραγούδια που σίγουρα μπορούν καθέναν από εμάς να τον γεμίσουν με συναισθήματα, να τον συγκινήσουν, να τον βγάλουν από την βαρετή καθημερινότητα. Η μουσική των Anathema δεν είναι άλλο ένα «αμερικάνικο» κατασκεύασμα των καιρών μας. Μπορεί να σου δημιουργήσει μία εντελώς καινούρια φιλοσοφία σκέψης και έκφρασης που μέχρι τώρα δεν σου είχε περάσει καν από το μυαλό.Κύρια χαρακτηριστικά της η χρήση,εκτός από των συνηθισμένων οργάνων, του βιολιού και των πλήκτρων με την συνοδεία πολλές φορές αιθέριων γυναικίων φωνών. Πολλά τραγούδια τους μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν καταθλιπτικά με πολύ στενάχωρους στίχους και μουσική και αυτή είναι βασικά μία άποψη που αληθεύει. Ωστόσο αυτή η βαρύτητα των τραγουδιών είναι που προκαλεί στον ακροατή τις μοναδικές σκέψεις και στιγμές που θαυμάζουμε όλοι μας.


Μία σκοτεινή περίοδος στην ιστορία του συγκροτήματος ήταν στα χρόνια 2003-2010 όπου οι Anathema περάσαν κάποιες προσωπικές και επαγγελματικές δυσκολίες,όπως και οι ίδιοι αναφέρουν. Το 2010 όμως επέτρεψαν δυναμικά ,αφού πρώτα είχουν αναπροσδιορήσει τους στόχους τους , με ακόμα έναν δίσκο-επιτυχία, ο οποίος ξεφεύγει από το συνηθισμένο ύφος τους καθώς έχει μία πιο έυθυμη μουσική διάθεση και στιχουργία.Τον Απρίλιο φέτος περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει με όνομα “Weather  Systems”.Μέχρι το επόμενο Saturday’s Metal Fever...εύχομαι καλά ακούσματα  και πιστεύω και εσείς να θεωρείτε πλέον τους Anathema άλλο ένα “must” συγκρότημα για την δισκοθήκη σας...

Δια χειρός, αδελφού Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου