Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Saturday's Metal...Fever



Dark Tranquillity…Είστε φαν τους ή ακόμα;;;
Οι Dark Tranquillity είναι ένα melodic death metal συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1989 από τους Mikael Stanne και Niklas Sundin στο Gothenburg της Σουηδίας. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν Septic Broiler αλλά έπειτα από την δημιουργία μίας κασέτας - της πρώτης τους δουλειάς μετονομαστήκανε σε αυτούς που γνωρίζουμε σήμερα. Τα μέλη της μπάντας είναι : ο Mikael Stanne στα φωνητικά του οποίου τη θέση αρχικά κατείχε ο Anders Friden (αποχώρησε και συμμετείχε στους In Flames), ο Anders Jivarp στα ντραμς, ο Niklas Sundin στην κιθάρα, ο Martin Henriksson στο μπάσσο που έχει αντικατασταθεί στις μέρες μας από τον Daniel Antonsson και φυσικά o Martin Brandstrom στα πλήκτρα.
Η μουσική των Dark Tranquillity είναι ένα απόφευγμα σκληρής δουλειάς και προσωπικής προσπάθειας αξιόλογων μουσικών. Αρχικά περάσανε όπως όλα τα συγκροτήματα την περίοδο όπου πειραματιζόντουσαν και ψάχνανε τα πατήματά τους, πλέον όμως μπορούμε να πούμε ότι έχουνε βρει το μυστικό της επιτυχίας και τον δικό τους ήχο που κερδίζει το κοινό τους. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη ο τραγουδιστής του συγκροτήματος σε κάθε άλμπουμ θεωρεί ότι πρέπει να γίνεται προσπάθεια για προσθήκη και ενσωμάτωση νέων ήχων και χαρακτηριστικών και με αυτό τον τρόπο να εξελίσσονται διαρκώς. Για τους φαν του μελοδικού μέταλ αυτό το συγκρότημα είμαι σίγουρος ότι θα σας κερδίσει, καθώς έχει μελωδίες που εντυπωσιάζουνε τον ακροατή και μία ατμόσφαιρα σκοτεινή που εμπνέει φόβο και μυστήριο σε συνδιασμό και με τα ακόρντα και τις κλίμακες που βγάζουν ένα εφιαλτικό τόνο, κάτι το οποίο έχει αυξηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στο τελευταίο τους άλμπουμ. Τα φωνητικά σκληρά, δυνατά με πάθος και ρυθμό ταιριάζουνε απόλυτα με το είδος αυτό της μουσικής. Άξια να ανφερθεί είναι η τέλεια χρήση των πλήκτρων καθώς μέσα στην όλη ένταση που βγάζει η μουσική του συγκροτήματος μπορούν και ισορrοπούνε την όλη αταξία στο τέλειο αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μας.
Στο τελευταίο τους άλμπουμ με όνομα “We are the void”, οι Dark Tranquillity ακούγονται πιο ώριμοι από ποτέ δείχνοντας έτσι το μέγεθος της επιτυχίας τους. Πολλοί φαν τους έχουν ισχυριστεί ότι το νεό άλμπουμ είναι μία μίξη του “Projector” και του “Fiction”, κάτι το οποίο δεν απαρνηθήκανε και οι ίδιοι σε συνέντευξή τους. Όπως και να έχει αυτό το συγκρότημα δείχνει να ξέρει τι κάνει και το έχει αποδείξει στο πέρας των χρόνων. Το μόνο που μπορώ να κάνω σαν αντάλλαγμα της πολυετής αυτής προσφοράς τους στο χώρο της μουσικής είναι να σας προτείνω φυσικά να τους ακούσετε και να δημιουργήσετε και εσείς την δικιά σας άποψη γύρω από αυτούς, η οποία ελπίζω να είναι θετική... Καλά ακούσματα σε όλους σας...

Δια χειρός αδελφού Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου