Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Led Zeppelin: Βραβεύτηκαν με το Kennedy Award από τον Barack ObamaΜε το ανώτατο βραβείο πολιτισμού τιμήθηκαν οι θρύλοι της "σκληρής" μουσικής Led Zeppelin.
Στις 2 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος των Η. Π. Α. Barack Obama, του απένειμε το Kennedy Award για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την εκτίναξη της ροκ μουσικής στο πάνθεον της μουσικής ιστορίας. Εκτός των Led Zeppelin τιμήθηκαν με το ίδιο βραβείο οι Dustin HoffmanDavid LettermanNatalia Makarova, και Buddy Guy.
Στην ομιλία του για τους Led Zeppelin o Obama δήλωσε  μεταξύ άλλων τα εξής:
"Όσο και να το δούλεψα δεν μπόρεσα να ενώσω το μπαλέτο με τους Led Zeppelin!( καθώς η βράβευση που προηγήθηκε ήταν αυτή της Natalia Makarova, χορεύτριας μπαλέτου) .Όταν οι Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones και John Bonham εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’60, κανένας δεν το περίμενε. Υπήρχε αυτός ο τραγουδιστής με την οργή ενός λιονταριού και την φωνή μίας banshee, ένας κιθαρίστας φαινόμενο που άφηνε άφωνους τους ανθρώπους, ένας μπασίστας που άλλαζε συνέχεια εξίσου καλός και στα πλήκτρα, ένας drummer που έπαιζε λες και η ζωή του εξαρτιόταν από αυτό. Όταν οι Βρετανοί απομακρύνθηκαν οι Led Zeppelin "άρπαξαν" την Αμερική. Ήμασταν έτοιμοι όπως είπε ο Jimmy Page για μια μουσική γεμάτη φως και μορφή. Μία γενιά εφήβων μεγάλωσε με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα δίσκο των Led Zeppelin και οι γονείς αναρωτιόντουσαν τι ήταν όλος αυτός ο θόρυβος. ακόμα και τώρα. Αλλά 32 χρόνια μετά το θάνατο του John Bonham ευγνωμονούμε όλοι γιατί η κληρονομιά των Led Zeppelin ζει." 
Δείτε όλη τη δήλωση του Obama παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου